sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ranskalainen joulu


Jos nyt vihdoin saisin aikaseksi kirjottaa joulusta niin vois päästä muihinkin aiheisiin välillä. Anteeksi että meni näin myöhään... Vaihdoin hostperhettä joulua edeltävänä viikonloppuna ja vietin aaton uuden hostäidin suvun kanssa maatilalla, suunnilleen 25 muun kanssa. Ruokaa oli paljon, syömisessä kesti ainakin 6 tuntia. 



Meren antimet kuuluvat aina ranskalaiseen joulupöytään, ja niitä oli tälläkin kertaa paljon. Söimme ensin 3 alkuruokaa, mm. hanhenmaksaa. Sen jälkeen kuvassa näkyviä rapuja ynnä muita mereneläviä, jonka jälkeen vuorossa etanat. Sitten muistaakseni jotain liharuokaa (kenelläkään ei ollut enää nälkä) ja lopuksi seitsemää viikonpäivää kuvastavat seitsemän eri jälkiruokaa, ja tietysti juustoja ja suklaata.







Sain edelliseltä hostäidiltä lahjaksi nutella -reseptikirjan ja nutellaa! Uudelta hosperheeltä ja sukulaisilta ynnä muilta mm. ranskalaisia hajuvesiä ja suklaata!


Joulupäivänä menimme edellisen hostperheen kanssa sukulaisten luokse. Ohjelmassa oli lahjoja ja useamman tunnin mittainen lounas jonka jälkeen nukahdin sohvalle, ja herättyäni pöydässä oli taas uusi ruoka. En siis tehnyt jouluna käytännössä mitään muuta kuin syönyt.



Uudessa hostperheessä on menny tosi hyvin, ei edelleenkään hostsisaruksia mutta ei haittaa. Joka nurkka pursuaa suklaata ja karkkia ja kaikkea, älkää ihmetelkö jos vyöryn takas Suomeen 600-kilosena.

Ei kommentteja: