maanantai 26. marraskuuta 2012

Suomea

Mulla oli viime lauantaina partio, ja kokouksessa mietittiin lasten kanssa että mitä tän vuoden aikana tehtäis. Pienissä ryhmissä mietittiin ehdotuksia, ja mun ryhmäläiset keksi tietenkin kaikkea kivaa kuten: "opetellaan suomea!"

Sanoin että se on aika vaikea kieli, mutta opetin kuitenkin "moi" ja "moi moi!".

Enkös noita saanut sitten koko kolmetuntisen kokouksen ajan kuulla kaikkien lasten suusta... Moi! Moimoi! Moi! Moimoimoimoimoi!

Nämä kyseiset sanat osaa myös moni muu kaveri, suurin osa koulukavereista tervehtii suomeksi jo ihan luonnostaan. Sitten on vähän erikoisempia tapauksia, kuten sanakirjaa joskus syksyllä tutkiskellut johtajakaveri, joka toistelee koko ajan "ERIKOISLÄÄKÄRI" kummallisella Lounais-Suomen murteella. Ja paras luokkakaverini Elise huutaa tämän tästä koulussa "VERILÖYLY! VERILÖYLY!".

Ja sitten toinen partiokaveri, joka valmistaa työkseen Suomeen lähetettäviä VR:n junia, osaa sanan vaunu. Kiitin häntä upeasti etenkin talvella toimivista junista.


Ihan hienoa että ihmiset näkevät vaivaa ja opiskelevat kaunista kieltämme.


Fazerin sinisen lähettämiskehotus edelleen voimassa.

1 kommentti:

HAnna kirjoitti...

repesin ääneen tolle verilöylylle :D en oo itekään koskaan tajunnu mikä suomessa on ulkomaalaisten mielestä niin viehättävää mutta ainakin mun mielestä on ihan viihdyttävää kun joku opettelee meidän äidinkieltä :)